Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Kaap aan Tafel 2011

» Projecten

Honderd jaar Chinees eten in Nederland

Eten is een belangrijk thema in de Chinese cultuur en tegelijkertijd het eerste waarmee Chinezen in Nederland worden geassocieerd: de afhaalchinees. Kaap aan tafel laat mensen kennismaken met de rijke Chinese eetcultuur, eetgewoonten en -gebruiken.

Als afsluiting van China op de Kaap 2011 werd op 8 oktober een groot diner voor 100 gasten georganiseerd. Hierin kwamen diverse projecten samen; wat was de oogst na bijna een jaar lang onderzoek en activiteiten? Groente uit de Chinese moestuin werd geserveerd op het  jubileumservies dat ontworpen is door Erika Blikman en Pao Choi. Bestaand servies uit Chinese restaurants werd een tweede leven gegeven door het te bedrukken met een nieuw ontwerp. Verhalen over de Chinese eetcultuur in Nederland en herinneringen aan Chinees eten van jongeren en ouderen met (deels) een Chinese achtergrond dienden als inspiratie voor het ontwerp. Bij het jubileumdiner schoven mensen met diverse achtergronden bij elkaar aan tafel en maakten kennis met de echte Chinese eetcultuur.

Verkoop servies
Voor meer informatie over de verkoop kunt u contact opnemen met: erika@chinaopdekaap.nl

Kaap aan Tafel werd mede mogelijk gemaakt dankzij steun van onder andere VSB fonds, Deelgemeente Feijenoord, Pact op Zuid, stichting DOEN, Woonstad Rotterdam en met dank aan Marije Beerenbroek (Delikaat), alle gastkoks en deelnemers van Cooking up stories en van de kookworkshops en geïnterviewden.

3 reacties »

  1. hallo
    waar staat het programma voor 2012?
    groet
    h.j.tjemmes

    Geplaatst door h.j.tjemmes | 25 juni 2012/18:43

  2. Beste H.J. Tjemmes, Op het moment zijn er nog geen activiteiten gepland. Maar hou vooral onze Agenda 2012 linksbovenin op de website of onze Facebook in de gaten. Groet!

    Geplaatst door Yuen Han Lam | 27 juni 2012/11:18

  3. Heb ik als ‘ambassadeur’ voor de Aziatische gastronomie blijkbaar gemist… Helaas…

    Geplaatst door Asia Gastronomica | 6 februari 2014/13:49

Een reactie plaatsen

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2017|Webdesign: Gerard Vink - - -