Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Boodschappentassenruil 2011

» Projecten

In juli 2011 vond het project Boodschappentassenruil plaats: een Chinees gezin ruilt een gevulde boodschappentas met een gezin met een andere culturele achtergrond. Zo leren zij niet alleen elkaar maar ook elkaars keuken kennen. Het resultaat van Boodschappentassenruil is een expositie met foto’s, filmpjes en verhalen dat in oktober plaatsvindt in het China op de Kaap-huis. Dit project werd in samenwerking met Welkom in Rotterdam georganiseerd.

Eten speelt vaak een belangrijke rol in het levend houden van je traditie- of thuisgevoel. Ook in de geschiedenis van Chinezen in Nederland en binnen de Chinese cultuur. Voedsel is, na de familie en China, het belangrijkste op aarde voor een Chinees. Tot voor kort bestond de gebruikelijke begroeting in China dan ook uit de vraag of je al goed hebt gegeten.

Via eten leer je iemands identiteit en geschiedenis kennen. Boodschappentassenruil speelt daar op in. Katendrecht is een wijk waar veel verschillende culturen bij elkaar wonen. De gerechten en eetgewoonten uit al die culturen vormen de inspiratiebron voor het project boodschappentasruil. Een Chinees gezin ruilt een gevulde boodschappentas met een gezin met een andere culturele achtergrond. Zo leren zij elkaar en elkaars keuken kennen. Door de ruil van de boodschappentassen kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Een maaltijd delen kan verbroedering  teweeg brengen!

Reageren? »

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2019|Webdesign: Gerard Vink - - -