Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Tentoonstelling Double Happiness in Gemaal op Zuid 2012

» 3 maart 2012

Vrijdag 20 januari 2012 is de opening van de tentoonstelling Double Happiness in Gemaal op Zuid. Een tentoonstelling met vijf kunstprojecten van China op de Kaap die vorig jaar zijn gepresenteerd in het kader van 100 jaar Chinezen in Nederland.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze feestelijke opening! Aanvang is om 17.00 uur. Aaron Wan, acteur, opent de tentoonstelling en Hans Walgenbach, directeur van Museum Rotterdam, zal ‘Vaderlandse Schat’ in ontvangst nemen. Om alle kwade geesten weg te jagen en al het voorspoed voor het nieuwe jaar te verwelkomen, vragen we iedereen om potten en pannen van huis mee te nemen en mee te doen aan een ‘schone’ versie van het Chinese vuurwerk. Na afloop kunnen de potten en pannen gevuld worden met een gratis portie nasi of bami (op=op)! In de hal kunnen de longen uit het lijf gezongen worden met karaoke. Voor degene die meer van rust houdt, is er een workshop Kalligrafie waar je Chinese Nieuwjaarswensen leert schrijven.

In de tentoonstellingsruimte kunt u (na)genieten van de volgende vijf werken van China op de Kaap. Kent u ze nog? De Chinese Moestuin, Cooking up stories met Vaderlandse Schat, Boodschappentassenruil, Afscheidsfoto en de Chinese Muur (dit project van Erika Blikman en Pao Choi was o.a. eerder te zien tijdens Kunstfactor Live! in LanterenVenster). Voor de tentoonstellingsvormgeving is samengewerkt met interieurontwerper Dada Wang.
In de Orangerie van het Gemaal op Zuid vindt de expositie plaats van Chinees Meisje, The Hu Family van Fenmei Hu, Linda Malherbe en Joop Reijngoud.

Op zaterdag 25 februari kunt u aanschuiven bij de Eet en Geluk Club. Een doorlopend programma rondom Chinees eten met verschillende performances. Wilt u de fijne kneepjes van de Chinese keuken leren, dan kunt u die dag samen met Chinese thuiskoks gerechten voorbereiden. Geef u op via pao@chinaopdekaap.nl.

Als afsluiting geeft Khing Njoo op zaterdag 3 maart 11.15 – 13.00 uur een kennismakingsles Qi Gong. Gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst (info@gemaalopzuid.nl).

De tentoonstelling Double Happiness is tot en met zaterdag 3 maart te zien in het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141 in Rotterdam. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.gemaalopzuid.nl of www.chinaopdekaap.nl.

1 reactie

  1. 2bloated…

    Geplaatst door 2quietest | 17 februari 2022/16:27

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2022|Webdesign: Gerard Vink - - -