Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Kookworkshop Thee

» 28 mei 2011

Samen met traiteur Delikaat organiseert China op de Kaap een aantal verrassende kookworkshops waarin Chinese en Nederlandse technieken en gerechten samenkomen. Bitterballen met een Chinese vulling of een Hollandse loempia. Iedere keer is er een andere thema. De workshops worden gegeven door Pao Choi en Marije Beerenbroek.

De workshops beginnen om 16.00 uur en gaan van start met een korte uitleg over de technieken en ingrediënten. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Bij de prijs is één drankje inbegrepen en er kan onbeperkt thee gedronken worden. De workshop duurt tot 19.30 uur.  Na afloop krijg je de recepten, een doggybag én een verrassing mee naar huis.

Thee
Kanton (de regio waar Hong Kong onder valt) staat bekend om zijn dim sum traditie. Dim summen is het eten van verschillende kleine hapjes tijdens de lunch. Dim betekent puntje, sum betekent hart. Lichte hapjes dus die met hart en ziel door de kok vervaardigd zijn. Bij dim sum hoort yam cha, theedrinken.
In deze workshop gaan we kip roken in thee en daar maken we vervolgens kleine sandwiches mee. Verder maken we groene-theecakejes, gestoomde Ma Laai Koh (cake) met koffie smaak en verfijnde dumplings.

Waar?
De workshops vinden plaats in de keuken van Delikaat én in het China op de Kaap-huis
Delistraat 28 b & nr. 30, 3072 ZL Rotterdam
Telefoonnummer Delikaat: 06 10 304 066 (Marije Beerenbroek)

Hoe meld ik mij aan?

Inschrijven voor deelname aan deze workshop is helaas niet meer mogelijk, er zijn geen plekken meer beschikbaar want de workshop zit vol.

 

Reageren? »

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2017|Webdesign: Gerard Vink - - -