Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Instagramwalk Katendrecht langs de waterkant

» 20 september 2012

Instagram is een superpopulaire app voor de smartphone. Instagram maakt het mogelijk verschillende effecten over je foto’s heen te leggen en die te delen via het Instagramplatform, Twitter en Facebook. Je kunt de foto ‘geo-taggen’ om aan te geven op welke locatie hij is gemaakt.
Deze populariteit heeft ertoe geleid dat er overal in het land ‘Instagramwalks’ zijn ontstaan: wandelingen met mede-instagrammers langs bijzondere en voor foto’s inspirerende locaties.

De Kunstfactor Live!Walk leidt de wandelaars over de nieuwe Rijnhavenbrug. Met de transformatie van Katendrecht sleepte Rotterdam onlangs De Gulden Feniks in de wacht. Katendrecht, een wijk met een roemrucht verleden en cultureel diverse inwoners, is in een aantal jaar veranderd in een gewilde werk- en woonwijk. Katendrecht heeft een groene kade met onder meer een wandelpromenade, een aanlegplaats voor de watertaxi en enkele openbare kunstwerken waaronder een beeld van ketelbinkie. Theater Walhalla en Letterencafé Tsjechov zijn er te vinden, er zitten designers, kunstenaars, Chinese winkels en een duurzaam warenhuis.

De deelnemers krijgen allereerst een korte instructie over hoe Instagram te gebruiken en gaan tijdens de wandeling langs bijzondere plaatsen op Katendrecht zelf aan de slag. Zorg dat je Instagram op je smartphone hebt geïnstalleerd en een account bij Instagram hebt. Het is handig om de hashtag #kflivewalk te gebruiken, want dan kan iedereen de foto’s makkelijk terugvinden.

Een van de rondleidingen voert de deelnemers langs plekken die van betekenis zijn voor de historie van de Chinezen in Rotterdam en wordt gegeven door Erika Blikman en Yuen Han Lam van China op de Kaap.
In een andere rondleiding brengt Anne-Marie Ros de deelnemers in aanraking met de actuele (kunst)ontwikkelingen, de bedrijvigheid, de contrasten en het eiland-gevoel.

Kijk alvast voor inspiratie op www.facebook.com/instawalk010 of volg Instawalk010 op Instagram (#instawalk010). Voor meer informatie over Katendrecht, kijk op www.kunjijdekaapaan.nl

Deze wandeling is onderdeel van Kunstfactor Live! op 20 en 21 september. Meer informatie www.kunstfactor.nl/kunstfactorlive

2 reacties

  1. Graag wil ik doorgeven dat de Facebook pagina van @instawalk010 is gewijzigd naar http://www.facebook.com/instawalk010. De oude bestaat niet meer. Hoop dat jullie dit willen aanpassen in dit bericht. Bij voorbaat hartelijk dank.

    Geplaatst door Christine Fürst | 12 november 2012/16:00

  2. 2enacting…

    Geplaatst door 1amongst | 17 februari 2022/16:58

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2022|Webdesign: Gerard Vink - - -