Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Eet en Geluk Club 2012

» 25 februari 2012

Na een mooie opening van de tentoonstelling Double Happiness op 20 januari jl. vindt er op zaterdag 25 februari de Eet en Geluk Club plaats in het Gemaal op Zuid.

Een doorlopend programma van 14.00 tot 17.00 uur rondom Chinees eten met o.a. verschillende performances, kookworkshops en filmvertoningen. Het uitwisselen van recepten en verhalen en samen koken en eten staat deze middag centraal. Niet alleen de liefde, maar ook het thuisgevoel gaat bij een Chinees door de maag! Ervaar het zelf tijdens de verschillende activiteiten van deze middag.

Het programma wordt geopend door de performance van de Boodschappentassenruil door Ian Yang en Railyson Martina. Bij de Chinese Takeaway kan men authentieke Chinese thuisgerechten leren koken (deze mini-workskookworkshop zit helaas vol!).
Naast dit onderdeel valt er nog heel veel te beleven in de Eet en Geluk club in het Gemaal op Zuid. Elk gerecht van de Chinese Takeaway is het uitgangspunt van een informeel gesprek Aan Tafel met Aernout Bouwman-Sie (oprichter van filmfestival AsiaScope), Timo de Rijk (hoogleraar Design Cultures) en Boudie Rijkschroeff (directeur Inspraak Orgaan Chinezen). Gesprek onder leiding van Wanting Li die tevens korte toelichting geeft op de thuisgerechten van Chinese Takeaway. Iedereen is welkom om aan te schuiven en deel te nemen aan het gesprek over Chinese restaurants. Door middel van deze gesprekken proberen ze er achter te komen wat de rol en invloed is van Chinees eten op het leven van Chinezen in Nederland en in de Nederlandse geschiedenis?

Verder kan je bij Multi Snack dumplings en loempiaatjes vouwen met een eigen samengestelde vulling, bij fooddesigner Jinai Looi een fusionhapje kopen, luisteren naar Chinese Moestuin verhalen die verteld worden door de rondlopende moestuindame, zaadjes voor de moestuin verzamelen en uitwisselen, terug in de tijd met de foto expositie Afscheidsfoto’s, genieten van de filmfragmenten uit de documentaire Chinese Restaurants van de Canadees-Chinese filmmaker Cheuk Kwan en het beeldend verhaal Stromend Geluk: Aquarium Oriëntal van fotograaf Bjorn Staps bewonderen. Daarnaast is de tentoonstelling ‘Double Happiness; honderd jaar Chinezen in Nederland’ vrij te bezichtigen.

Kortom, een middag vol lekkere activiteiten over en met Chinees eten, die je in het Jaar van de Draak veel geluk en voorspoed zullen brengen.
De Eet en Geluk Club is gratis toegankelijk voor publiek en vanaf 14.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling Double Happiness is vanaf 11.00 uur al te bezichtigen.
Adres: Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam

Programma:
14.00     Aanvang
14.10     Performance Boodschappentassenruil door Ian Yang en Railyson Martina
14.30     Eten met je ogen: fragmenten van documentaire Chinese Restaurants
14.30     Chinese Takeaway (vol)
15.10     Performance Boodschappentassenruil
16.00     Aan Tafel: informeel gesprek over Chinese restaurants

Doorlopende activiteiten:
Stromend Geluk: Aquarium Oriëntal van Bjorn Staps
Multi Snack
Chinese Moestuin, performance van Linda Hu en het zadenkraampje
Afscheidsfoto’s

Deze middag ook te koop: hapjes van Jinai Looi, het boek Stromend Geluk: Aquarium Oriëntal voor €19,95 en de DVD box van Chinese Restaurants met 15 episodes / 5 films en een muziek CD voor € 40,-.

 

3 reacties

 1. Kan ik de dvd box “chinese restaurants” bij jullie bestellen?
  Alvast dank. Groetjes, Jane

  Geplaatst door Jane | 3 februari 2012/10:37

 2. Hoi Jane,
  Ik zal een dvd box voor je apart leggen. Kom je ook 25 feb.?
  Groetjes, Yuen Han

  Geplaatst door Yuen Han Lam | 16 februari 2012/17:18

 3. 1restore…

  Geplaatst door 1estranged | 17 februari 2022/17:13

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2022|Webdesign: Gerard Vink - - -