Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

Chinees Nieuwjaar tijdens RAW ART FAIR 2013

» 10 februari 2013China op de Kaap is te zien op RAW ART FAIR
met o.a. een interactieve eetinstallatie over de Chinese eetcultuur speciaal in het kader van Chinees Nieuwjaar en China Light Rotterdam.
Zondag 10 februari 2013
Pakhuis Santos, Brede Hilledijk 95, Rotterdam

In het kader van de tentoonstelling RAW CHINA EXPO in pakhuis Santos zal er ter afsluiting van de kunstbeurs RAW ART FAIR op 10 februari aandacht besteed worden aan het Chinees Nieuwjaar. De kunstenaars, Erika Blikman en Yuen Han Lam, van het kunstproject China op de Kaap, presenteren een interactieve eetinstallatie met geluiden en verhalen in relatie tot de Chinese eetcultuur.

Op zondag 10 februari wordt het Jaar van de Draak opgevolgd door het Jaar van de Slang. Bezoekers van de kunstbeurs RAW ART FAIR worden op die dag getrakteerd op een alternatieve Chinees Nieuwjaarsviering. Geen leeuwendans en vuurwerk, maar een interactieve kunstinstallatie over Chinees (Nieuwjaars)eten.

Samen eten is tijdens het Chinees Nieuwjaar een belangrijk familie-evenement. Aan een gedekte tafel kunnen bezoekers luisteren naar geluiden en verhalen in relatie tot de Chinese eetcultuur en kunnen ze kennis maken met allerlei traditioneel Chinees Nieuwjaarsvoedsel. Bovendien zijn er prachtige foto’s over de Chinese eetcultuur te bewonderen. De interactieve eetinstallatie is vanaf 13.00 uur te bezoeken.

Gedurende de hele periode van RAW CHINA EXPO (5 feb – 10 feb) is het werk van kunstenaars Erika Blikman en Yuen Han Lam te zien op de 4e etage van pakhuis Santos. In het China op de Kaap-huis aan de Delistraat is de raamexpositie “Kaapse Chinezen” te zien. Deze groeiende expositie toont de historie van Katendrecht vanuit Chinees perspectief.

De eetinstallatie bevindt zich in de eventspace van de Raw Art Fair en gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over de kunstbeurs en de expo op www.rawartfair.com.

 

1 reactie

  1. 1commissioner…

    Geplaatst door 2worthiness | 17 februari 2022/15:52

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2022|Webdesign: Gerard Vink - - -