Agenda 2014

Projecten

Geweest

februari
5
april
2
16
23
30
mei
7
14
28
juni
4
9
juli
1
1
september
2
oktober
8
november
24
februari
25
maart
3
april
14
juni
23
september
20
januari
21
februari
6
10
10
mei
18
oktober
16
april
20
oktober
5

China op de Kaap Jubileumfeest 1-3 juli

» 1 juli 2011

Zie, hoor en proef China op de Kaap!

Van 1 t/m 3 juli staat het Deliplein in Katendrecht helemaal in het teken van het 100 jarig jubileum van de Chinese migratie naar Nederland. Tijdens een uiteenlopend programma zie, hoor en proef je het China van vroeger én de huidige Chinese cultuur van Rotterdam.

Vrijdag 1 juli:
Vanaf 20.00 uur zijn diverse exposities aan het Deliplein open en vrij toegankelijk
21.30 uur: Chinese openluchtbioscoop: Love in a puff – Engels ondertiteld, neem je eigen stoel, kleed of kussen mee. Gratis toegang.

Zaterdag 2 juli:
Vanaf 13.00 uur: Deliplein goes China: zie, hoor en proef China op de Kaap. Voor een duidelijk overzicht van alle activiteiten, download hier het programmaschema en lees hieronder korte omschrijvingen.
21.30 uur: Chinese openluchtbioscoop: Koning der maskers (Bian lian) – Nederlands ondertiteld, neem je eigen stoel, kleed of kussen mee. Gratis toegang.

Zondag 3 juli:
13.00 – 18.00 uur: diverse exposities aan het Deliplein zijn open en vrij toegankelijk

Bekijk hier de routebeschijvingen voor metro, bus, fiets en auto naar het Deliplein.

ZIE

Bekijk een preview van de tentoonstelling ‘Afscheidsfoto, leven in twee werelden’ die op persoonlijke wijze een beeld schetst van Chinese migranten in Nederland. Kun je het ene thuis makkelijk verruilen voor het andere?
De tentoonstelling My Chinese Character Tattoo vertelt de verhalen van mensen met een tatoeage van één of meer Chinese karakters en waarom ze die hebben laten zetten. De foto’s zijn te zien bij Tattoo Bob op het Deliplein.
Tijdens de Chinese openluchtbioscoop waan je je eventjes in China. Neem zelf een stoel, deken of kussen mee.
Insight China is een filminstallatie van allerlei gekke en bijzondere Chinese filmpjes en TV shows.
Instant Calligraphy: aan het Deliplein versiert design artist Yomar Augusto één van de aanwezige banieren aan het plein met zijn kunsten.
In het Gemaal op Zuid (Pretorialaan 141, 10 min. lopen vanaf Deliplein of neem de gratis tuktuk die vanaf het China op de Kaap-huis vertrekt) is de tentoonstelling Far From Fong te zien.

HOOR

Samen met literair cafe Tsjechov & Co organiseert China op de Kaap Chinese Chitchat, onze eigen variant van pecha kucha. Tijdens hele korte presentaties vertellen de deelnemers op een originele manier over hun creatieve projecten, producten, ideeën en concepten. Kom luisteren en laat je inspireren!

PROEF

Bij ijssalon Bleij kun je op China geinspireerde ijssmaken uitproberen zoals overheerlijke lychee en bloedsinasappel met gember en chili. Op 2 juli staat ijssalon Bleij speciaal voor het jubileumfeest met een kar op het Deliplein.
Proef tijdens een theeceremonie verschillende soorten bijzondere Chinese thee.
Speciaal voor het jubileumfeest produceert een chocolatier ‘China op de Kaap bonbons’. Deze verrukkelijke bonbons zijn gevuld met een kardemom- en een 5 spices-praline en omhuld met pure chocolade. Wees er snel bij want op = op!
Bij traiteur Delikaat kun je terecht voor heerlijke Chinese Bubble tea. Bubble tea is een koude, zoete drank, uitgevonden in de jaren ’80 in Taiwan en is gemaakt van thee, suiker, melk en tapiocaparels zo groot als een doperwt. Voorheen werd Bubble tea alleen in Taiwan en Hong Kong gedronken, tegenwoordig is het ook ver daar buiten populair!
Eat in: op 2 juli vanaf 18:00 uur wordt op het Deliplein voor een dag het grootste  pop up restaurant van Rotterdam geopend: maak je favoriete gerecht en neem het mee naar het Deliplein schuif aan aan een van de vele tafels op het plein. En neem wat extra mee om te ruilen met je buurman of buurvrouw.
Tijdens de eat in komen ook de koks van het Asian BBQ Restaurant langs! Voor € 5 kun je 15 minuten lang de Chinese variant van barbecue in sneltreinvaart ervaren. Op tafel staat een Asian barbecue waar je zelf je eten bereidt. Kom langs of reserveer nu al onze énige tafel! reserveren@asianbbqrestaurant.com

… en doe!

Doe mee met de open les Chi Neng Qigong van de Rotterdamse Chi Neng School. Chi Neng Qigong is Chinese bewegingsleer die bestaat uit eenvoudige, effectieve oefeningen voor jong en oud om gezond te worden en te blijven.
Pilates meets China: Isabelle Plomp heeft een yoga- en pilatesstudio aan de Veerlaan op Katendrecht. Speciaal voor China op de Kaap organiseert zij op 2 juli een pilatesles met een Chinese touch. De les is voor jong en oud, dus ouders en kinderen kunnen gezellig samen meedoen.
In samenwerking met Rotterdam ByCycle organiseert China op de Kaap op 2 juli een culinaire wandeling langs allerlei interessante plekken op Katendrecht. Aanmelden kan via: info@rotterdambycycle.nl.
MK Floral design geeft op 2 juli een workshop bloemsierkunst met Chinese invloeden. Techniek, Natuur, Kleur en Symboliek staan centraal in de Chinese bloemsierkunst. Tijdens deze workshop leer je traditionele Chinese bloemsierkunst met een moderne twist. Geef je voor 29 juni op via maritkuypers@gmail.com. Tijd: 14:00 – 15:30 uur / Delistraat 34 / € 20 euro

4 reacties

 1. Zaterdag 2 juli gaan de kinderen van de Wereldtuin Chinese hapjes maken vanuit de kookbakfiets op het Deliplein, tussen 13 en 16 uur.
  http://www.wereldtuinkatendrecht.nl

  Geplaatst door Wereldtuin Katendrecht | 26 juni 2011/10:11

 2. [...] Morgenmiddag om 13:00 uur hebben we nog een voorstelling op China op de Kaap: http://chinaopdekaap.nl/programma/china-op-de-kaap-jubileumfeest/ [...]

  Geplaatst door Zhong, keti koti en China op de Kaap festival « kiemlantjong | 1 juli 2011/13:38

 3. [...] pizzaBAKfiets is already giving his tour in Holland…this was his stop at the China op de Kaap Jubileumfeest. Kees and his children crew from the wereldtuin katendrecht gave the first mobile chinese pizzaria [...]

  Geplaatst door The Chinese Pizza’s! « mypizzaoven | 21 juli 2011/12:02

 4. 3triangular…

  Geplaatst door 1laughable | 17 februari 2022/17:10

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

« terug naar het programma overzicht «

China op de Kaap © 2022|Webdesign: Gerard Vink - - -